Steam stream over VPN

Door Spekkie88 op donderdag 5 juni 2014 11:48 - Reacties (17)
Categorie: -, Views: 6.591

Omdat mijn PC toevallig aan stond op het moment dat ik op mijn werk inlogde op mijn VPN kreeg ik de melding van steam dat mijn laptop was verbonden met mijn PC thuis...

Omdat de streaming mogelijkheden officieel alleen voor computers op hetzelfde netwerk waren stond ik er van te kijken dat dit zonder enige aanpassing werkte...

Uiteraard kon ik het niet laten om het geheel uit te testen en hier is het resultaat:


Erg netjes als je het mij vraagt!
Screencapture is gedaan met MSI Afterburner en prestaties zijn een stuk beter zonder screen capturing op de achtergrond:
Input lag: 60-70ms i.p.v. 90-110 (screen capture aan)
FPS: 50-60 i.p.v. +-30 (screen capture aan)

Server connection: WLAN N 135Mbit / WAN 100/100Mbit down/up
Client connection: WLAN G 54Mbit / WAN geen idee... maar gezien de vrij hoge input lag gok ik geen hoge upload.

Host native screen resolutie: 1920*1080 (op deze resolutie wordt de game gerenderd)
Client native screen resolutie: 1680*1050
Stream resolutie: 1680*946

Hierbij ook maar even de STEAM stream host en client options...
Host:
https://lh3.googleusercontent.com/-d2iBcQ00VhQ/U5Fhc4myNxI/AAAAAAAAAi0/v2IBNkhFCvI/s800/Steam%2520stream%2520Host%2520options.png

Client:
https://lh5.googleusercontent.com/-11F2KfI2Mpo/U5Fhc0MUA6I/AAAAAAAAAi4/8CO7Ay0E8vw/s800/Steam%2520streaming%2520Client%2520options.png

Volgende: Jiayu G3S GPS antenne upgrade/replacement 08-'13 Jiayu G3S GPS antenne upgrade/replacement

Reacties


Door Tweakers user Spekkie88, donderdag 5 juni 2014 11:48

Video upload klaar over +- 15 minuten...
Upload Done!

[Reactie gewijzigd op donderdag 5 juni 2014 12:01]


Door Tweakers user kmsch, donderdag 5 juni 2014 11:56

Je YouTube filmpje is nog niet beschikbaar, dus ik ga het gewoon direct vragen; is dit een goede / werkbare oplossing om remote te gamen? Als de input lag 60ms is, dan zou dat moeten lukken toch?

Door Tweakers user Spekkie88, donderdag 5 juni 2014 12:03

koeny 3 schreef op donderdag 05 juni 2014 @ 11:56:
Je YouTube filmpje is nog niet beschikbaar, dus ik ga het gewoon direct vragen; is dit een goede / werkbare oplossing om remote te gamen? Als de input lag 60ms is, dan zou dat moeten lukken toch?
Zonder screen capture is het redelijk te doen. Het is niet geschikt voor games als UT aangezien je daar niet snel genoeg voor kan reageren, maar over het algemeen genomen valt het mij alles mee... Zeker als je bedenkt dat toen ik dit thuis probeerde op de dag dat het was uitgebracht het voor geen meter werkte. Dit terwijl beide PC op dat moment in hetzelfde LAN zaten...

Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 5 juni 2014 12:56

Omdat de streaming mogelijkheden officieel alleen voor computers op hetzelfde netwerk waren stond ik er van te kijken dat dit zonder enige aanpassing werkte...
Dan raad ik je aan de definitie van VPN nog eens op te zoeken. Het is net de bedoeling dat de programmas denken dat ze in hetzelfde, lokale netwerk zitten.

Door Tweakers user DennusB, donderdag 5 juni 2014 13:15

Huh? Maar kan je nu van 1 Steam client naar de andere streamen in het zelfde netwerk dan? Sinds wanneer werkt dat? :O

Door Tweakers user Damic, donderdag 5 juni 2014 14:12

@dennusB: sinds vorige week volgens Valve :) In home streaming

Door Tweakers user ge-flopt, donderdag 5 juni 2014 14:18

Op zich niet vreemd dat je de melding krijgt. Een VPN verbinding is een verbinding naar je eigen netwerk, dus lijkt het er voor de steam server dat je op je netwerk zit. Dat dat over VPN is, maakt niet uit.

Door Tweakers user Spekkie88, donderdag 5 juni 2014 14:22

Blokker_1999 schreef op donderdag 05 juni 2014 @ 12:56:
[...]
Dan raad ik je aan de definitie van VPN nog eens op te zoeken. Het is net de bedoeling dat de programmas denken dat ze in hetzelfde, lokale netwerk zitten.
Dat weet ik, toch had ik niet verwacht dat het zo out of the box zou werken...
Aangezien mijn internet verbinding niet over de VPN loopt zou het voor steam redelijk makkelijk zijn te ondervangen dat beide clients op een ander IP ingelogd zijn en daarmee de stream functionaliteit te blokkeren, of zelfs maar 1 client ingelogd laten.

Daar komt bij dat het er maar net aan ligt hoe je VPN geconfigureerd is... Ik heb dit nu via een bridged connection waardoor mijn laptop binnen het VPN een zelfde IP krijgt als de rest van mijn thuis LAN. Ware dit niet het geval weet ik zeker dat steam stream niet zou werken...

Al met al was het voor mij gewoon een leuke verassing om te zien dat het kan en ook werkt en wilde dit graag delen :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 5 juni 2014 14:30]


Door Tweakers user sfranken, donderdag 5 juni 2014 14:52

Spekkie88 schreef op donderdag 05 juni 2014 @ 14:22:
[...]

Daar komt bij dat het er maar net aan ligt hoe je VPN geconfigureerd is... Ik heb dit nu via een bridged connection waardoor mijn laptop binnen het VPN een zelfde IP krijgt als de rest van mijn thuis LAN. Ware dit niet het geval weet ik zeker dat steam stream niet zou werken...
Alles wat hetzelfde subnet met elkaar deelt kan dit. Ik heb hier 2 netwerken draaien met hetzelfde subnet (maar wel andere IP's) en daar werkt het ook gewoon prima.

Door Tweakers user Falcon, donderdag 5 juni 2014 18:55

Interresant om dit te lezen en te zien!

Voor mij zou het een oplossing kunnen zijn voor ARMA 3 op mijn tv beneden en pc boven en dan met een goede gamecontroller!

Door Tweakers user TheKmork, donderdag 5 juni 2014 19:16

Falcon schreef op donderdag 05 juni 2014 @ 18:55:
Interresant om dit te lezen en te zien!

Voor mij zou het een oplossing kunnen zijn voor ARMA 3 op mijn tv beneden en pc boven en dan met een goede gamecontroller!
Binnen je eigen netwerk kan dit sowieso al een tijdje. In Home Streaming is zo'n 2 weken geleden officieel gelanceerd, maar was daarvoor al zo'n 2 maanden beschikbaar via het Steam beta programma. Het enige dat op zich wel aan te raden is om de beide PC's (dus in jouw geval degene boven en degene die aan de TV zit) wel bedraad aan te sluiten in plaats van wireless. Met name omdat de latency veel stabieler is over draad en ook de bandbreedte beter is.
Verder is het inderdaad binnenshuis een erg goede oplossing om je games te streamen naar een ander (minder krachtig) systeem zoals een laptop of een mediacenter PC.

Voor wat meer inhoudelijke tests tijdens de beta fase kan ik je bijvoorbeeld doorverwijzen naar dit artikel. Performance is sindsdien zelfs nog wat verbeterd, maar dit geeft een aardige indruk van hoe het momenteel werkt.

Deze blog gaat echter meer over een VPN gebruiken om niet alleen naar een andere kamer te streamen maar zelfs naar een andere lokatie. Erg veelbelovend inderdaad, maar je hebt behoorlijk wat bandbreedte nodig om enige kwaliteits beelden weer te geven (ik geloof dat Valve spreekt van rond de 30-50 Mbit voor full HD), wat niet veel thuis internet verbindingen op glasvezel na kunnen bieden. In het filmpje is dit inderdaad ook te zien als je naar de statistieken linksonder kijkt. Bandbreedte fluctueert uiteraard afhankelijk van de weergegeven beelden, maar zit inderdaad zo rond de 20-35 Mbps.

Lagere resoluties of lagere fps zal eventueel met minder bandbreedte kunnen. Probleem blijft dan uiteraard wel de latency, dus "twitch" based games zoals shooters of racers zullen niet echt speelbaar zijn, maar bijvoorbeeld strategy games of turn based RPGs etc zullen weinig problemen geven.

[Reactie gewijzigd op donderdag 5 juni 2014 19:18]


Door Tweakers user himlims_, donderdag 5 juni 2014 19:23

damn; dat is wel veel bandbreete

heb in verleden via nx/nomachine remote kunnen gamen; dat vereiste aanzienlijk minder bandbreete, en best afhankelijk van game/toepassing of input acceptabel was. Een game als world-of-warcraft start ik op linux (via wine) welke de x-desktop sessie remote beschikbaar maakt via ssh/nx.

Door Tweakers user Puch-Maxi, donderdag 5 juni 2014 19:38

Heuj Stephen Merchant, ja daar kom ik nu pas achter :').

[Reactie gewijzigd op donderdag 5 juni 2014 19:38]


Door Tweakers user Kuusj, donderdag 5 juni 2014 23:33

Nu nog een manier vinden om een controller aan mijn PC draadloos te verbinden en dan de verdieping beneden bij de TV nog ontvangst te hebben }>

Lijkt me wel vet zo, op mijn Netbook lekker gamen vanaf mijn Gaming rig, leuk om te experimenteren in ieder geval!!

Door Tweakers user KiefDelicious, vrijdag 6 juni 2014 07:58

kuusj98 schreef op donderdag 05 juni 2014 @ 23:33:
Nu nog een manier vinden om een controller aan mijn PC draadloos te verbinden en dan de verdieping beneden bij de TV nog ontvangst te hebben }>

Lijkt me wel vet zo, op mijn Netbook lekker gamen vanaf mijn Gaming rig, leuk om te experimenteren in ieder geval!!
Waarom zou je dat zo doen? Sluit gewoon je controller aan op je netbook. Je controls die aan de client zitten kan je gewoon gebruiken om te gamen met STEAM home streaming.

Door Tweakers user mbosma, vrijdag 6 juni 2014 12:30

Erg leuk om te zien dat dit werkt, wilde zelf ook al gaan proberen of het wat zou worden.
ben erachter gekomen dat er 12MB upload nodig is van de server side om de volle 1080p te kunnen streamen.
jammer genoeg heb ik die net niet thuis.

Door Tweakers user Spekkie88, vrijdag 6 juni 2014 12:35

mbosma schreef op vrijdag 06 juni 2014 @ 12:30:
Erg leuk om te zien dat dit werkt, wilde zelf ook al gaan proberen of het wat zou worden.
ben erachter gekomen dat er 12MB upload nodig is van de server side om de volle 1080p te kunnen streamen.
jammer genoeg heb ik die net niet thuis.
12MB of 12Mbit? want 12MB haal ik met mijn glasvezel verbiding ook niet... En de beeldkwaliteit vind ik zeker niet onaardig...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.