Jiayu G3S GPS antenne upgrade/replacement

Door Spekkie88 op zondag 25 augustus 2013 13:00 - Reacties (27)
Categorie: Jiayu G3S, Views: 9.623

Inleiding

Nadat ik mezelf een keer liet navigeren door mijn nieuwe Jiayu G3S en vaaker naast de weg reed dan er op dacht ik: "hier moet wat aan gebeuren!"

Aangezien ik al eerder had gelezen over slechte gps antennes in vooral de Jiayu G3 en er verschillende fora waren waar hardwarematige aanpassingen werden gedaan om het ontvangst te verbeteren was ik van mening dat mij dat toch ook zou moeten lukken.

Zo gezegd zo gedaan en persoonlijk ben ik zeer tevreden met het resultaat.

Van de initiŽle gps antenne upgrade heb ik helaas geen fotos...

Deel 1: Antenne upgrade

Aangezien ik mijn Jiayu G3S net een week in bezit had wilde ik nog niet gelijk de hele telefoon uit elkaar schroeven. Vandaar het idee om de huidige antenne uit te breiden met een stukje koper.
Op een ander frans forum had ik al eens gelezen dat mensen een stukje koperdraad plat sloegen om daar vervolgens een antenne van de maken. Anderen gebruikten koper tape.
Maar aangezien ik geen kopertape had liggen, maar nog wel genoeg koperdraad met een massive kern heb ik besloten lekker ruig met de hamer te keer te gaan om dat stukje koper goed plat te krijgen.

https://lh5.googleusercontent.com/-FVDYIaKteh8/UhnZUuwpQ-I/AAAAAAAAAU0/9CaXnq63Jw8/s800/IMG_20130824_152608.jpg
Op bovenstaand plaatje is de antenne er al af geknipt, maar het geeft een idee hoe ik de antenne heb gemaakt

Vervolgens heb aan de basis van de huidige (stikker) antenne een stuktje verf weg gekrast zodat het koper van de huidige antenne bloot kwam te liggen. Vervolgens heb ik mijn eigen platte stukje koper aan de antenne gesoldeerd en de initiŽle resultaten waren verbluffend! Signaalsterktes gingen van <20 naar +/-30!

waar ik nu ondertussen achter ben gekomen na het compleet vervangen van de antenne is dat er een stikker zit in de accu klep van de Jiayu G3S die signalel tegenhoudt... (WTF moet dat in een telefoon?!) Echter was ik daar op dit punt van het verhaal nog niet van op de hoogte...)

Vervolgens weer een keer de telefoon als navigatie gebruikt en het geheel was er totaal niet beter op geworden... Nog steeds reed ik regelmatig naast de weg en verloor de telefoon regelmatig contact met de GPS satellieten... Dit terwijl het de tests thuis zo goed waren!
Echter waren die test zonder accu klep uitgevoerd...

Na dit teleurstellende resultaat heb ik de dag erna besloten om dan de originele antenne te onderbreken, want op deze manier kon ik de gps toch niet gebruiken.

Zo gezegd zo gedaan, maar toen begon de ellende... Nadat ik de originele antenne had onderbroken kreeg ik helemaal geen signalen meer binnen... Slechts heel af en toe kon er met gratie nog 1 satelliet gevonden worden, maar meer ook niet...
Achteraf blijkt dat ook niet zo gek aangezien de antenne upgrade volledig achter de signaal werende stikker zat...

Na een week flink balen en internet afstruinen om uit te zoeken of ik de gps chip wellicht niet zou hebben gesloopt heb ik de knoop doorgehakt. De telefoon moest open!

Na wat filmpjes te hebben bekeken hoe dit in z'n werk ging bij de Jiayu G3 besloot ik de proef op de som te nemen. Tijd voor een complete replacement van de GPS antenne!

Deel 2: Antenne replacement

Zo ziet de binnenkant van een Jiayu G3S eruit:
https://lh3.googleusercontent.com/-j5aLUFHEwDA/UhnZQyKm3rI/AAAAAAAAAVQ/lbST05Is1_I/s800/20130824_145703.jpg

En dit zijn de aansluitingen voor de gps antenne:
https://lh5.googleusercontent.com/-0TIJ2cK14cg/UhntjmzpYRI/AAAAAAAAAW0/5yF8Jyif22w/s800/GPS%2520aansluitingen.png

Nadat ik eenmaal had uitgezocht welke aansluit wat was ben ik aan de slag gegaan.
De bedoeling was om voor beide contactpunten een gescheiden aansluiting te maken naar de buitenkant van de behuizing zodat ik hierna niet meer de hele behuizing open zou hoeven maken mocht ik willen experimenteren met verschillende vormen antennes en onderzoeken of he tsignaal beter/slechter zou worden als de antenne wel of niet aangesloten is aangesloten op de ground.

Dit heb ik gedaan door wederom een stukje koperdraad plat te slaan, de zijkanten recht te knippen (met een kniptang, geen schaar) en het plaatje vervolgens doormidden te knippen.
Zie hier het resultaat:
Binnenkant:
https://lh6.googleusercontent.com/-GXk54T8LwQY/UhnZShECLvI/AAAAAAAAAVo/k5jadVGfktM/s800/20130824_145741.jpg

Buitenkant:
https://lh6.googleusercontent.com/-GmjUh67HjSo/UhnZQ4pVh3I/AAAAAAAAAVc/Jxz8ptVTd0g/s800/20130824_145731.jpg

Op deze manier kan ik nu mooi elke willekeurige antenne aan de contactpunten solderen en er voor kiezen of de antenne wel of niet in contact moet staan met de ground, door deze al dan niet af te plakken.

In eerste instantie had ik besloten de antenne niet aan te sluiten op de ground aangezien er af en toe werd beweerd dat dit in een hoger signaalsterkte zou resulteren.
Aangezien de signaalsterkte nog steeds vrij tegen viel heb ik besloten de antenne aan te sluiten op zowel de signal als de ground.
Ook op dit moment in het verhaal had ik nog niet door dat de stikker in de accuklep signalen blokkeerde...

Nadat ik de nieuwe antenne had aangesloten op beide contactpunten leek het signaal al veel beter... Totdat ik de accuklep weer op de telefoon deed en merkte dat het signaal heel erg kelderde... Klep er weer af gehaald en het signaal schoot weet omhoog...

Aangezien de nieuwe antenne een stukje hoger was, ging de accu klep niet goed meer dicht, dus heb ik aan de binnenkant van de klep een uitsparing gemaakt zodat deze wel weer dicht gaat:
https://lh3.googleusercontent.com/-_GkTZUM4oZU/UhnZUoGfvgI/AAAAAAAAAU4/srMLeQ2iess/s800/20130824_171854.jpg
Op dat moment kwam ik er achter dat de stikker aan de binnenkant van de klep een zilver achtig folie bevatte... De stikker was me wel eerder opgevallen, maar ik ben er altijd vanuit gegaan dat deze bedoeld was als isolatie zodat de achterkant van de telefoon niet te warm aan zou voelen bij zwaar gebruik. Wellicht is dat ook het doel van de stikker, maar die stikker heeft ook als gevolg dat de signalen worden geblokkeerd van mijn gps antenne.
Nadat ik de stikker heb verwijdert was het gps signaal ineens net zo sterk met als zonder accu klepje!

Deze resultaten zijn echter vanuit stilstand in de tuin. De eerstvolgende grote praktijktest staat geplant op 2 september.

Vanaf dat moment realiseerde ik me dat mijn antenne upgrade waarschijnlijk wel goed had gewerkt als ik die stikker uit de accu klep had verwijdert en was het signaal niet telkens weggevallen tijdens het rijden, had ik de originele antenne niet hoeven onderbreken en had ik wellicht mijn telefoon helemaal niet open hoeven te schroeven... Echter blijf ik een tweaker en hou ik er van om de binnenkant van elektronica te bekijken, dus uit eindelijk heb ik er geen spijt van.
Tevens ben ik zeer tevreden over het eindresultaat:
https://lh3.googleusercontent.com/-7mC_8FdMTDQ/UhnZTtSzurI/AAAAAAAAAWE/xo_6f2wTb5E/s800/20130824_171807.jpg

Volgende: Steam stream over VPN 06-'14 Steam stream over VPN
Volgende: Jiayu G3S Flash How-to 08-'13 Jiayu G3S Flash How-to

Reacties


Door Tweakers user sypie, zondag 25 augustus 2013 14:22

Een sticker aan de binnenkant van de cover... Laat me raden NFC?

Door Tweakers user Spekkie88, zondag 25 augustus 2013 14:26

sypie schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 14:22:
Een sticker aan de binnenkant van de cover... Laat me raden NFC?
Lijkt me stug aangezien de telefoon helemaal geen NFC ondersteund...

Door Tweakers user SanderL, zondag 25 augustus 2013 14:31

sypie schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 14:22:
Een sticker aan de binnenkant van de cover... Laat me raden NFC?
Misschien, maar dan nog. Dan heb je als fabrikant toch niet goed nagedacht over het plaatsen van die sticker als je daarmee bepaalde signalen onderbreekt.

Door Tweakers user Spekkie88, zondag 25 augustus 2013 14:39

PixelShooter schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 14:31:
[...]


Misschien, maar dan nog. Dan heb je als fabrikant toch niet goed nagedacht over het plaatsen van die sticker als je daarmee bepaalde signalen onderbreekt.
Leek mij ook, maar daar moet bij gezegd worden dat de stikker voor geen van de originele antennes zit en die dus niet worden geblokkeerd oid. Dus wat dat aangaan hebben ze wel nagedacht over de stikker, alleen had ik niet in de gaten dat die stikker het signaal blokkeerde van mijn eigen gemaakte antenne.

Helaas kan ik ook niet meer testen of het verwijderen van de stikker effect heeft op de originele antenne aangezien die er al niet meer in zat op het moment dat ik achter het euvel van de stikker kwam...

Door Tweakers user Berendhoo, zondag 25 augustus 2013 14:47

Ik heb mijn gps zojuist getest met en zonder back cover. Hij werkt in beide gevallen niet. Lijkt ook niks uit te maken voor de signaalsterkte. Er zit bij mij dan ook een sticker aan de binnenzijde van de backcover maar die zit niet op de locatie van de gps antenne. Daarnaast is hij zwart en niet zilverkleurig. Waar moet die sticker precies zitten?

Door Tweakers user Spekkie88, zondag 25 augustus 2013 14:57

De stikker is inderdaad zwart Dat is echter alleen de toplaag, als je met (bijvoorbeeld een stenlymesje) een beetje van de toplaag afschraapt zal je zien dat er onder de zwarte laag een zilverachtig folie tevoorschijn komt.

Door Tweakers user friggler, zondag 25 augustus 2013 21:56

Bij mij scheelde GPS ontvangst aanzienlijk nadat ik de gps gegevens op Europees in plaats van AziŽ had gezet. Die sticker zit er bij mij nog op en ik heb meestal een fix binnen een minuut, terwijl ik met de telefoon wandel.

Door Tweakers user tokke77, zondag 25 augustus 2013 22:43

Hey spekkie, heb je per ongeluk een foto waar het tril motortje op staat. Deze zit in mijn telefoon los denk ik want soms doet hij het niet. Als ik een tik geef tegen het toestel dan gaat hij terug.

Door Tweakers user Joindry, maandag 26 augustus 2013 10:32

friggler schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 21:56:
Bij mij scheelde GPS ontvangst aanzienlijk nadat ik de gps gegevens op Europees in plaats van AziŽ had gezet. Die sticker zit er bij mij nog op en ik heb meestal een fix binnen een minuut, terwijl ik met de telefoon wandel.
En waar stel je dat in? Mijn G4 is onderweg en ik verwacht initieel ook niet heel veel van de GPS. Maar ben ook bereid een experimentje te doen.

@spekkie88: hebje geen foto meer van het stickertje?

Door Tweakers user Spekkie88, maandag 26 augustus 2013 14:23

friggler schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 21:56:
Bij mij scheelde GPS ontvangst aanzienlijk nadat ik de gps gegevens op Europees in plaats van AziŽ had gezet. Die sticker zit er bij mij nog op en ik heb meestal een fix binnen een minuut, terwijl ik met de telefoon wandel.
Het krijgen van een fix was ook het probleem niet met de originele antenne. Het behouden van die fix echter wel... Zelfs nadat ik alle softwarematige tweaks had uitgevoerd.
tokke77 schreef op zondag 25 augustus 2013 @ 22:43:
Hey spekkie, heb je per ongeluk een foto waar het tril motortje op staat. Deze zit in mijn telefoon los denk ik want soms doet hij het niet. Als ik een tik geef tegen het toestel dan gaat hij terug.
Ik heb geen idee wat het trilmotortje zou moeten zijn... Bij mij was het de speaker die niet goed contact maakte, maar met een tik schoot deze op de goede plek en doet het goed sindsdien...
Joindry schreef op maandag 26 augustus 2013 @ 10:32:
[...]


En waar stel je dat in? Mijn G4 is onderweg en ik verwacht initieel ook niet heel veel van de GPS. Maar ben ook bereid een experimentje te doen.

@spekkie88: hebje geen foto meer van het stickertje?
Nee heleaas ben ik zo dom geweest niet een foto te maken van de stikker... Echter kan je op de 1 na laatste foto nog wel de randen zien waar de stikker heeft gezeten.

Door Tweakers user hansdegit, maandag 26 augustus 2013 14:51

Bedankt voor deze nuttige blog! Hoe heb je die uitsparing in je cover gemaakt?
Ik zal vanavond ook eens zo'n stuk koper platslaan. Ik heb de antennesticker een beetje kaalgeschraapt en er een waxinelichthouder op gezet *(uiteraard verknipt). Dus die alu strip van de waxinelichthouder maakt via de originele antennesticker verbinding met de contacten op het moederbord.

Ook heb ik zojuist een deel van de sticker op de backcover verwijderd. Ben benieuwd wat ik er buiten van merk.

Ik heb wel SNRs van 41 gehad; ik zou dat graag structureel zien.

Door Tweakers user Spekkie88, maandag 26 augustus 2013 15:09

hansdegit schreef op maandag 26 augustus 2013 @ 14:51:
Bedankt voor deze nuttige blog! Hoe heb je die uitsparing in je cover gemaakt?
Ik zal vanavond ook eens zo'n stuk koper platslaan. Ik heb de antennesticker een beetje kaalgeschraapt en er een waxinelichthouder op gezet *(uiteraard verknipt). Dus die alu strip van de waxinelichthouder maakt via de originele antennesticker verbinding met de contacten op het moederbord.

Ook heb ik zojuist een deel van de sticker op de backcover verwijderd. Ben benieuwd wat ik er buiten van merk.

Ik heb wel SNRs van 41 gehad; ik zou dat graag structureel zien.
De uitsparing heb ik mbv een dremel gedaan icm een slijpsteentje

[Reactie gewijzigd op maandag 26 augustus 2013 15:09]


Door Tweakers user JossKp, maandag 26 augustus 2013 21:24

Zou je kunnen beschrijven (evt met foto's) hoe je in je eerste poging de antenne hebt bevestigd?
Vervolgens heb aan de basis van de huidige (stikker) antenne een stuktje verf weg gekrast zodat het koper van de huidige antenne bloot kwam te liggen. Vervolgens heb ik mijn eigen platte stukje koper aan de antenne gesoldeerd en de initiŽle resultaten waren verbluffend! Signaalsterktes gingen van <20 naar +/-30!

Door Tweakers user JossKp, maandag 26 augustus 2013 21:25

.

[Reactie gewijzigd op maandag 26 augustus 2013 21:27]


Door Tweakers user hansdegit, maandag 26 augustus 2013 21:26

De zilverlijm is nog niet droog, maar de 1e indruk is al positief. Jammer dat ik bij het plathameren van de koperdraad ook even mijn vinger meepikte....Auw.
Screenshot is overigens binnen, aan de eettafel. Raam is 2 meter verderop en er zitten nog 2 verdiepingen boven.

[img]http://members.quicknet.n...weakers/gpsscreenshot.jpg[/img]

Dit was zonder de mod niet gelukt. Ben benieuwd hoe het gaat wanneer de zilverlijm zijn optimale geleiding bereikt. Da's morgen bij de lunch....

[Reactie gewijzigd op maandag 26 augustus 2013 21:29]


Door Tweakers user Spekkie88, dinsdag 27 augustus 2013 09:11

JossKp schreef op maandag 26 augustus 2013 @ 21:24:
Zou je kunnen beschrijven (evt met foto's) hoe je in je eerste poging de antenne hebt bevestigd?


[...]
Ik heb helaas geen foto's gemaakt tijdens de antenne upgrade... 8)7
Als ik weer thuis ben kan ik wellicht nog ruwweg laten zien hoe ik de antenne heb geplaatst...
hansdegit schreef op maandag 26 augustus 2013 @ 21:26:
De zilverlijm is nog niet droog, maar de 1e indruk is al positief. Jammer dat ik bij het plathameren van de koperdraad ook even mijn vinger meepikte....Auw.
Screenshot is overigens binnen, aan de eettafel. Raam is 2 meter verderop en er zitten nog 2 verdiepingen boven.

[img]http://members.quicknet.n...weakers/gpsscreenshot.jpg[/img]

Dit was zonder de mod niet gelukt. Ben benieuwd hoe het gaat wanneer de zilverlijm zijn optimale geleiding bereikt. Da's morgen bij de lunch....
Fijn om te horen dat er zoveel verbetering inzit :D
Ik hoop dat het signaal vandaag nog beter is!

Door Tweakers user hansdegit, dinsdag 27 augustus 2013 14:16

Snap er weinig van....Vanochtend in de trein nog een fix met 10m nauwkeurigheid. Beetje lopen klooien met allerlei YGPS settings, waardoor ik nu echt nooit meer een fix krijg.
Ga nu terug met naar de ROM uit jouw blog van een paar weken geleden.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 augustus 2013 14:33]


Door Tweakers user Spekkie88, dinsdag 27 augustus 2013 15:06

hansdegit schreef op dinsdag 27 augustus 2013 @ 14:16:
Snap er weinig van....Vanochtend in de trein nog een fix met 10m nauwkeurigheid. Beetje lopen klooien met allerlei YGPS settings, waardoor ik nu echt nooit meer een fix krijg.
Ga nu terug met naar de ROM uit jouw blog van een paar weken geleden.
wat je nog zou kunnen proberen is deze gps.conf...
Maar een full config in YGPS kan soms lang duren hoor...
Dat had ik gister ook, maar na verloop van tijd had ik weer een fix en daarna was het allemaal weer goed...

Door Tweakers user hansdegit, dinsdag 27 augustus 2013 19:51

Eh, lekker....de nieuwe antenne maakte geen of weinig contact meer met de fabrieksantenne. Dat is dus nu gefixt. Ook blijkt dat ik kan volstaan met een stuk platgeslagen koperdraad wat niet groter is dan de originele plakantenne. Blijkbaar gaat het erom dat de antenne wat meer body krijgt. Er zit dus nu een stukje van een halve centimeter op, maakt goed contact, en de behuizing kan gewoon dicht zonder dat ik de Dremel moet gaan gebruiken.

Buiten lopen de SNR's op richting de 40, binnen haal ik een respectabele 24. Maar hij vindt en lockt nu 13/9. Binnen, that is.
Buiten kan -ie bijna op iedere satelliet locken.

In het kort: probeer je antenne iets meer body te geven, dan gaat -ie als een jekko. Maar ik denk dat ik mazzel heb met de contacten naar het moederbord; die blijken gewoon goed.

Door Tweakers user Spekkie88, woensdag 28 augustus 2013 09:33

hansdegit schreef op dinsdag 27 augustus 2013 @ 19:51:
Eh, lekker....de nieuwe antenne maakte geen of weinig contact meer met de fabrieksantenne. Dat is dus nu gefixt. Ook blijkt dat ik kan volstaan met een stuk platgeslagen koperdraad wat niet groter is dan de originele plakantenne. Blijkbaar gaat het erom dat de antenne wat meer body krijgt. Er zit dus nu een stukje van een halve centimeter op, maakt goed contact, en de behuizing kan gewoon dicht zonder dat ik de Dremel moet gaan gebruiken.

Buiten lopen de SNR's op richting de 40, binnen haal ik een respectabele 24. Maar hij vindt en lockt nu 13/9. Binnen, that is.
Buiten kan -ie bijna op iedere satelliet locken.

In het kort: probeer je antenne iets meer body te geven, dan gaat -ie als een jekko. Maar ik denk dat ik mazzel heb met de contacten naar het moederbord; die blijken gewoon goed.
Zou je een foto kunnen plaatsen? Ben erg benieuwd naar je oplossing :D

Door Tweakers user Pathogen, woensdag 28 augustus 2013 13:35

Na het toepassen van de "stickerfix" heb ik nu buiten ook SNR's van max 40 :Y

Binnen een fix krijgen blijft met de stock antenne gewoon onmogelijk.

Maar.. het belangrijkste!
Ik had ook last van regelmatig wegvallende GPS, met als geweldige symptoom dat tijdens het Geocachen op kompas er regelmatig een afwijking van 100m-2 kilometer verschijnt elke paar seconden (app: c:geo).

Nu net even een lunchrondje buiten gelopen met kompas aan, en de wijzer en afstand blijven strak goed staan. _/-\o_

Overigens heel fijn dat Jiayu gewoon kruiskopschroefjes in de G3S heeft gestopt. Volgende stap is een antenne-add-on maken :)

Door Tweakers user hansdegit, woensdag 28 augustus 2013 13:42

Spekkie88 schreef op woensdag 28 augustus 2013 @ 09:33:
[...]


Zou je een foto kunnen plaatsen? Ben erg benieuwd naar je oplossing :D
Tuurlijk. Zeker als jij het vraagt ;)

http://members.quicknet.n...tweakers/g3s_antenne1.jpg

Op bovenstaande foto kan je zien dat ik wat plastic heb weggeschraapt om het koper van de antenne bloot te leggen. Ook zie je het stukje platgeslagen koperkabel liggen.

http://members.quicknet.n...tweakers/g3s_antenne2.jpg

En zo zit het nu (onder een stukje isolatieband, ben niet zo'n soldeerder...)

[Reactie gewijzigd op woensdag 28 augustus 2013 13:59]


Door Tweakers user hansdegit, donderdag 29 augustus 2013 12:59

Toch nog een paar vraagjes, Spekkie.

de 4e en 5e foto...Daar toon je de 2 contacten waar je je antenne aan vast soldeert. Hoe heb je die aan de interne cover bevestigd? Gewoon 10 seconden lijm? Of klemmen?

2e vraag: hoe heb je kunnen vaststellen wat het signaalcontact was en welke het GND contact?

Last: wat voor SNR's haal je nu? Ik heb de treinrit naar mijn werk in Google Tracks gelogd, maar van de resultaten word ik niet heel blij. Van Schagen naar Sloterdijk zou ik gemiddeld 262 km/h gereden hebben....Terwijl de Fyra niet eens rijdt!

Ben overigens best tevreden, maar je blijft toch tweaken...

Door Tweakers user Spekkie88, donderdag 29 augustus 2013 14:12

hansdegit schreef op donderdag 29 augustus 2013 @ 12:59:
Toch nog een paar vraagjes, Spekkie.

de 4e en 5e foto...Daar toon je de 2 contacten waar je je antenne aan vast soldeert. Hoe heb je die aan de interne cover bevestigd? Gewoon 10 seconden lijm? Of klemmen?

2e vraag: hoe heb je kunnen vaststellen wat het signaalcontact was en welke het GND contact?

Last: wat voor SNR's haal je nu? Ik heb de treinrit naar mijn werk in Google Tracks gelogd, maar van de resultaten word ik niet heel blij. Van Schagen naar Sloterdijk zou ik gemiddeld 262 km/h gereden hebben....Terwijl de Fyra niet eens rijdt!

Ben overigens best tevreden, maar je blijft toch tweaken...
1: Gewoon klemmen...
2: Als het goed is moet je het na kunnen meten met een multimeter aangezien ground met elkaar verbonden is. Dus je zou bij de aansluiting aan de bovenkant nagenoeg geen weerstand moeten hebben bij 1 van de 2 aansluiting van eenzelfde paar conectoren ergens anders op het pcb.

Aangezien ik geen multimeter bij de hand had, heb ik proefondervindelijk vast gesteld wat de groud en signal is door met een dun stukje ijzerdraad een primitieve antenne de bouwen die slechts met 1 contact tegelijk in verbinding kon staan. Op die manier kreeg ik bij het bovenste contactpunt na 5 minuten nog steeds geen enkele satelliet te zien en met het onderste contactpunt had ik binnen no time meerdere satellieten in beeld.

3: Hier, hier en hier zijn een aantal tracks van mijn treinreis naar utrecht te zien...
Ook bij mij was het bereik in de trein verre van optimaal, maar ik denk dat dit ook te maken heeft met het type trein waar je in rijdt (ik kreeg op de terugweg het idee dat het glas ook enigszins signaal werend was) en de bovenleiding die roet in het eten gooit...

Ik ben eergister ook met de auto op stap geweest en ik merkte bij het navigeren wel een hele sterke verbetering ten opzichte van de originele antenne. Zo reed ik nu daadwerkelijk OP de weg en stond ik volgens google navigate nu ook daadwerkelijk stil voor een rood stoplicht. Daar komt bij dat ik nu niet meer bij iedere bocht mijn gps signaal verlies.

Door Tweakers user hansdegit, donderdag 29 augustus 2013 14:30

Ja, precies. Zo had ik op mijn G2S ook vast kunnen stellen welke pin signaal en welke GND moest zijn.

In dit forum wordt ťťn of andere superantenne beschreven. Kijken of ik die kan maken van een waxinelichthouder.
http://forum.frandroid.co...ons-physique-de-lantenne/

Voor de niet-frans sprekenden (waaronder mezelf..)
http://forum.xda-develope...?p=35990576&postcount=384

Als dat te weinig effect heeft kan ik altijd nog de foon openschroeven.

[Reactie gewijzigd op donderdag 29 augustus 2013 14:35]


Door Tweakers user tokke77, woensdag 4 september 2013 10:02

Is zelfklevende koperfolie geen beter alternatief voor het platslaan van een koperdraad?

http://www.conrad.nl/ce/n...tm_campaign=www.conrad.nl

Door Tweakers user Spekkie88, woensdag 4 september 2013 10:11

tokke77 schreef op woensdag 04 september 2013 @ 10:02:
Is zelfklevende koperfolie geen beter alternatief voor het platslaan van een koperdraad?

http://www.conrad.nl/ce/n...tm_campaign=www.conrad.nl
dat is ook zeker geschikt, maar dat had ik niet in huis en een stukje koperdraad wel... Vandaar dat ik voor deze oplossing heb gekozen. Het heeft mij nu namelijk niets gekost aangezien ik ook alle apparatuur al in huis had.

Bovenstaande blog is ook zeker niet bedoeld als DE oplossing, maar meer een manier om aan te geven hoe ik te werk ben gegaan. Ik heb ook verhalen gelezen waarbij het cupje van een waxinelichtje wordt gebruikt... Mogelijkheden te over dus ;)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.